Saturday, March 5, 2011

Mark Zuckerberg guna facebook untuk bunuh penduduk palestine..??

biar betul..??

haaa...sebenarnya aku terjumpa artikel ni daripada blog sahabat lama aku nadzier semasa aku melawat blog dia..
so kat sini aku nk kongsi sedikir la dengan korang suma daripada yang aku baca 2..


first sekali korang tahu sapa Mark Zukerberg sebenarya..?


*Mark Zukerberg dilahirkan dalam sebuah keluarga Yahudi-Amerika dan dibesarkan Dobbs Ferry, Westchester Country, New York.
*Semasa  menuntut di Universiti Harvard Mark Zukerberg telah mengodam laman sesawang universiti untuk mendapatkan profil peribadi peajar tanpa kebenaran pihak universiti tersebut.
*Majalah Times telah mengiktiraf zukerberg dalam ranking ke 52 daripada 101 tokoh sebagai antara tokoh paling berpengaruh 2008, sebaris dengan nama besar Barrack Obama.
*Majalah Forbes Top 400 telah meyenaraikan Mark Zukerberg  sebagai sebagai individu ke-321 terkaya Amerika daripada 400 lain pada tahun 2008
*Mark Zukerberg merupakan individu termuda yang pernah disenaraikan dalam majalah Forbes Top
*ketika usianya mencecah 24 tahun, kekayaan yang dimiliki oleh Mark Zukerberg ialah USD 1.5 billion.
*Mark Zukerberg, CEO facebook adalah merupakan seorang ahli aktif kepada sebuah pertubuhan persaudaraan Yahudi Amerika Utara, Alpa Epsilon Pi Fraternity (AEPi)
*Mark Zukerberg termasuk dalam senarai alumni AEPi


haa...itu lah serba sedikit yang aku nk kongsikan...
untuk maklumat penuh tentang tajuk entry aku kali ni boleh baca di sini


mood:demam..xlarat nak taip panjang2..korang baca la sendiri yer..

2 comments:

  1. tau dah...da lame da...tp,klu die pandai amek kesempatan atas kekurangan kite,kite ambek la kesempatan atas kelebihan die... anyway,sy tag kamu...http://kakicandid.com/blog/2011/03/15/entri-kongsi-idea/

    ReplyDelete